Hoe ziet een top CV er nu echt uit

Hoe ziet een top CV eruit?!

door Cilvie Steehouder

Top CV

Tijdens mijn werk kom ik een hoop verschillende CV’s tegen, waarvan sommige er echt uitspringen en andere bovenop de stapel belanden. Waar ligt dit aan?

In je CV kun je een duidelijk overzicht geven van je achtergrond. Ik geef je hieronder een aantal tips waardoor jij echt een top CV kunt maken.

– Houd je CV overzichtelijk. Zorg dat alles netjes recht staat en niet schots en scheef.

– Zorg voor een duidelijke scheiding tussen de verschillende onderdelen: persoonlijke gegevens, opleidingen en cursussen, werkervaring, overige relevante vaardigheden en kwaliteiten (bijvoorbeeld computerkennis en talenkennis) en eventueel hobby’s of nevenactiviteiten.

– Geef per functie duidelijk aan welke werkzaamheden je hebt verricht maar treed niet te ver in detail. Men weet wel welke werkzaamheden horen bij een bijbaantje in de spoelkeuken,  je hoeft er niet bij te vermelden dat je messen, vorken en borden (grote en kleine) hebt afgewassen en de vloer hebt geschrobd (gebeurt wel, true story).

– Het is verstandig om de werkervaring en de opleiding in chronologische volgorde te zetten; begin altijd met de meest recente ervaring.

– Geef geen overkill aan informatie; vermeld max de 5 meest recente werkervaringen. Als je 20 jaar geleden folders rond bracht, is dit niet erg nuttige informatie als je solliciteert voor de functie van HR manager. En dat je in 1980 de basisschool hebt afgerond mag je ook achterwege laten.

– Zorg ervoor dat het CV er netjes uit ziet. Kies een prettig leesbaar lettertype en zorg ervoor dat er geen spellingsfouten in zitten. Vlekken, vouwen of ezelsoren zijn echt uit den boze.

spelling check

– De sociale netwerksite LinkedIn is te vergelijken met een CV, maar dan online. Gebruik je LinkedIn? Zet dan een werkende link naar je LinkedIn-profiel in je CV.

– Maak een pdf van je CV. Zo blijft de opmaak goed bewaard.

– Sla je CV op je computer op met je naam. Bijvoorbeeld: CV_Voornaam-Achternaam.pdf.

* extra tip; mocht je niet meer precies weten wanneer je waar hebt gewerkt, ga dan naar de website van het UWV (Mijn UWV), log in met je DigiD code en vraag je arbeidsverleden op.

Mocht je er nog niet uit kunnen komen hoe een CV er uit moet zien? Dan help ik je er graag verder mee op kantoor.

Blog

Geef een reactie

3 + 3 =