op zoek naar werkgeluk

Werkgeluk

Werkgeluk

door Madelon Jansen

Een droombaan? Bestaat dat? Je kunt er heel lang naar blijven zoeken of je kunt proberen meer geluk te creëren in je huidige baan.. We zetten verschillende tips op een rijtje.

Werk en privé in balans

Een goede balans tussen werk en privé is een must. Na inspanning komt ontspanning. Je wilt het allemaal: een goede baan, een fijne relatie, tijd voor vrienden en familie, sporten,  hobby’s… Maar er moet ook voldoende tijd over zijn om de batterij weer op te laden en te ontspannen! Wees daar dus bewust van.

Ontwikkeling

Is er in jouw werk nog ruimte om te groeien? Waar kun je je nog in ontwikkelen? “Stilstaan is achteruitgang” wordt er ook wel gezegd.

Voldoening

Kijk je tevreden terug op je werkdag? Ben je moe maar voldaan?
Streven naar (persoonlijke) verbeteringen en een actieve werkhouding helpen je meer voldoening te halen uit wat je doet.

Fouten mogen maken

Als je wil groeien is het ook belangrijk om fouten te maken. Hiervan leer je alleen maar en kan je dus groeien.

Jezelf zijn

Het is doodvermoeiend en kost veel stress als je jezelf anders voor moet doen en op je tenen moet lopen. Dus blijf dichtbij jezelf.

Collega’s

Meer werkgeluk ontstaat op een werkplek waarin je vriendschappelijke, respectvolle relaties aangaat met je collega’s. Vaak breng je meer tijd door met je collega’s dan met je vrienden of familie. Probeer daarom de band met je collega’s te versterken. Toon eens wat interesse in de ander of vertel wat je in het weekend hebt gedaan. Ook niet onbelangrijk: Humor! Van lachen word je sowieso vrolijker en gelukkiger.

Pauze

Pak die pauze! Maar dan ook echt pauze. Dus niet in de pauze nog over het werk doorgaan. Ook niet in je hoofd. Richt je aandacht even op wat anders.

Focus

Wie heeft verzonnen dat multitasken voor meer productiviteit zorgt heeft het goed mis.

Gezondheid en beweging

Wanneer je fit bent, heb je meer energie en kan je dus meer aan. Voldoende slaap, gezonde voeding, vermijding van langdurige stress en voldoende beweging zijn belangrijk voor een gezond leven. Zowel je fysieke gezondheid als je mentale gezondheid is belangrijk! Hierdoor ben je veel veerkrachtiger. Ga in de pauze even wandelen of doe wat oefeningen tussendoor. Daarna ben je zelfs weer wat productiever. Door te sporten naast je werk maak je het stofje endorfine aan. Hierdoor voel je je ook gelukkiger.

Salaris

Natuurlijk is het belangrijk dat je niet onderbetaald wordt. Als je onderbetaald wordt beïnvloed dit je werkgeluk en motivatie. Maar een hoger salaris zorgt er uiteindelijk niet voor dat je ook echt gelukkiger wordt.

Reflecteren op je werkdag

Jezelf een schouderklopje geven na een werkdag beïnvloed ook je werkgeluk. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Waar mag je nog in groeien?
Jezelf een complimentje geven mag best! En als je dan toch bezig bent… Geef je collega’s ook eens een compliment.

Mochten deze tips niet helpen dan is het misschien toch goed om op zoek te gaan naar een baan die wellicht beter bij je past. Maar onthoud: ook hier zal je niet continue gelukkig zijn en ook dan kunnen deze tips je helpen.

Kan je wel wat hulp gebruiken met het vinden van een andere baan? Neem dan contact met ons op.  Wij willen je graag helpen. Bel naar: 024-3737307 of stuur ons een mail: info@werkdirekt.nl.

Geef een reactie

10 − six =