schoon is een flexibel begrip

Schoon is een flexibel begrip

Schoon is een flexibel begrip…

door Frans Steehouder

Voor de één is schoon nooit schoon genoeg en de ander vindt er helemaal niks van en kan in de grootste rotzooi leven. Uiteraard is er nog een enorme wereld tussenin. 

Voor de duidelijkheid, ik kies voor schoon als in gewoon schoon. Vuil wat je niet ziet is er niet. Daar klopt uiteraard helemaal niks van, maar het leeft wel net zo makkelijk. Bacteriën en virussen moet je natuurlijk wel op gezette tijden ook bestrijden met hulpmiddelen, want anders kruipen de ziektes je tegen de benen omhoog en grijpen naar je keel. 

Covid 19

Het laatste jaar met Covid 19 heeft de boel wel een beetje meer aan het denken gezet. Op aanbeveling van de adviezen van de regering en de teams erachter zijn we allemaal de handen aan het wassen als nooit tevoren. Covid 19 blijft (volgens een Japanse studie) 9 uur aan de handen zitten en als deze met de juiste hulpmiddelen gewassen worden, dan zijn ze in één enkele wasbeurt weer schoon. (Totdat je weer met je handen aan iets vuils gezeten hebt!) 

Wat ik mis in de hele discussie is behalve dat we met zijn allen wachten op een vaccin, is het bestrijden van de aerosolen en de lucht die we inademen. Natuurlijk als we ventileren (zoals de Duitsers dat veel doen op verzoek van hun regering) en afstand houden (wat overal geadviseerd wordt in verschillende lengtes (van één tot twee meter!)) en mondkapjes gaan dragen van goede kwaliteit dan helpt het één en ander kennelijk al heel veel. Maar ik wil helemaal geen afstand blijven houden en met een mondkapje blijven lopen als het niet hoeft. 

Tot de tijd dat ik geen keus heb, doe ik het allemaal braaf. Noem mij een schaap, maar ik geloof dat als ik een ander bescherm, die dat ook doet om mij te beschermen en zo helpen wij elkaar. 

Desinfectie met mist

Daarnaast ben ik gaan kijken naar nog meer mogelijke oplossingen en heb die misschien gevonden in Engeland. Ruimtelijk desinfecteren met mist. Tot 99,99% virusvrij na behandeling met mist. Dat is een heel mooi resultaat. Daar doe ik het voor. Is het 100%? Nee, maar schoon is voor mij schoon als ik het idee heb dat ik er alles aan gedaan heb om niet ziek te worden. Ik leef niet in een bubbel die geen vuiligheid kan verdragen en helemaal geen weerstand meer heb tegen vuiligheid en/of virusje.  

Je kunt het zelf gaan doen of het bedrijf SchoonFlex BV inhuren om de ruimtelijke schoonmaak in te zetten.  

SchoonFlex BV berekend een schappelijke prijs voor dagelijkse reiniging met mistmachines. 

Nu is Covid 19 niet zomaar een virusje en die moeten we als mensheid zorgvuldig te lijf gaan. Ook geen variant gaan kweken, want die komt er geheid ook nog aan. (Dat doen virussen graag, muteren.) En dan begint het hele circus opnieuw. 

Blog

Geef een antwoord

achttien + 4 =