Last van keuzestress?

Keuzestress

door Madelon Jansen

Keuzestress is iets wat de laatste jaren veel voor komt. Dit is het gevolg van onze meerkeuzemaatschappij. We worden dagelijks overspoeld door alle opties waardoor we door de bomen het bos niet meer zien. Dit is vaak ook het geval met het kiezen van je toekomstige beroep. We zijn bang om de foute keuze te maken, andere opties mis te lopen of kiezen niet omdat we helemaal niet willen kiezen.

Op de basisschool wordt al gevraagd wat je later wil worden en op de middelbare school moet je een richting kiezen. Dat is best lastig, want hoe weet je of het beroep wat je kiest is wat je ervan verwacht? Door stages doe je heel veel ervaring op en weet je beter wat je wel en niet wil.

Heb je last van keuzestress, wij helpen je

Als je na je opleiding nog niet helemaal weet waar je precies wil gaan werken is de beste manier gewoon te experimenteren. Probeer alles uit wat je aanspreekt en uiteindelijk kom je er wel achter wat echt het beste bij je past. Wie niets kiest, maakt namelijk ook een keuze… Doe in ieder geval iets! Van niets doen wordt uiteindelijk niemand gelukkig. Eindeloos blijven dubben  maakt je keus echt niet eenvoudiger.

Zelfs als blijkt dat je keuze niet perfect is kan je  keuze zien als een schakel in een groter geheel. Je doelen bereiken kan zowel linksom als rechtsom. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Wat nu misschien niet de perfecte keuze lijkt, kan in de toekomst heel goed uitpakken. Dwing jezelf om je niet bezig te houden met alle opties die je nu links laat liggen.

WerkDirekt kan je helpen je keuzemogelijkheden concreet te maken. We willen je graag helpen in je keuzeproces waarbij we kijken naar je kwaliteiten en wensen.

Blog

Geef een reactie

vijf + negentien =