tekort aan personeel

Dé oplossing voor het tekort aan personeel!

door Merlijn Gerritsen

Tekort aan personeel

Voor het eerst sinds 2003 zijn er volgens het CBS meer vacatures dan werklozen in Nederland. De werkloosheid daalt daarentegen voor het derde kwartaal op rij. Het lijkt er dus op alsof bijna iedere Nederlander op dit moment aan het werk is. De groei in vacatures zit vooral in handel, vervoer, horeca en de uitzendbranche. De vraag aan ons als uitzendbureau is dan ook: Hoe kunnen wij dit tekort aan personeel oplossen terwijl de meeste Nederlanders al een functie hebben?

De EU

De oplossing zou kunnen liggen in het buitenland. Met name binnen de EU. Nederland kan namelijk gebruik maken van het vrije verkeer van medewerkers in de EU. Dit is aantrekkelijk voor Nederland omdat het betekent dat wij over onze landgrenzen heen kunnen kijken naar miljoenen andere potentiële medewerkers. Dit is ook nog eens aantrekkelijk voor mensen uit het buitenland. Het gemiddelde inkomen in Nederland ligt hoger dan in bijvoorbeeld Roemenië, Polen, Litouwen, Tsjechië, Slovenië etc. Daarnaast zijn de weersomstandigheden hier hetzelfde (of beter) als in bovengenoemde landen. Spreken we hier op een acceptabel niveau Engels en zijn we goed bereikbaar door onze goede infrastructuur.

Globalisatie

Het zoeken van mensen in het buitenland ligt ook voor de hand gezien de handelsgeest van Nederland. Sinds de tijden van de VOC is Nederland al aan het groeien door handel met andere landen. Zelfs nu is er in Nederland sprake van veel globalisatie. Alleen al in onze keuken zijn er talloze gerechten die vanuit het buitenland komen. Denk hierbij aan een chinees, een pizzeria of een sushirestaurant. Blijkbaar hebben we hierbij dus veel gebruik gemaakt van mensen van buiten Nederland. Waarom zouden we dan niet gebruik maken van een medewerker van buiten Nederland om een andere functie in te vullen als we hier te weinig mensen hebben?

Nieuws

Geef een antwoord

18 − dertien =