bereken je all-in tarief

All-In

door Frans Steehouder

Wie betaalt er nu eigenlijk wat?

Grappig is dat uiteindelijk natuurlijk de consument alles betaalt, maar hoe zit dat nu met loon?

Allereerst is er een Brutoloon en daar gaat wat loonbelasting en dergelijke vanaf. Dan houd je nettoloon over. Dit vinden de meeste mensen het belangrijkste, want dat krijg je gestort op je bankrekening.

Echter de werkgever heeft nog meer kosten die meegenomen moeten worden in de uurprijs, zoals vakantiegeld, vakantiedagen, pensioen en dergelijke. Daarnaast wordt de kostprijs bepaald door indeling van de belastingdienst met een percentage van de sectorpremie. WerkDirekt is en was al werkzaam in de uitzendsector en heeft zich niet verstopt in een sector met een veel lagere premie. Die kantoren moeten per 01-01-2020 met sprongen in prijs omhoog. Zelfs de payroll kantoren moeten in kostprijstarief omhoog. Als ze zeggen dat het niet hoeft, dan heeft u dus al die tijd ruim te veel betaald voor hun service.

Er is altijd wel een discussie over de kosten van uitval en andere kosten die wel of niet meegenomen dienen te worden bij het vergelijken van flexkrachten ten opzichte van vast personeel.

Bij die flexkrachten komt per 01-01-2020 ook de transitievergoeding vanaf dag één erbij.  Nu blijkt dat er uitzendbureaus zijn die in hun Algemene Leveringsvoorwaarden hebben opgenomen dat ze dit bij de inlener (klant van het uitzendbureau) in rekening mogen brengen.

Dit is uiteraard een heel zwak verhaal. Dat soort bureaus vertellen dat ze heel goedkoop zijn, maar sturen rekeningen achteraf waarvan de klant bij de meeste (betere) bureaus geen last van zou hebben. Ook bij WerkDirekt geldt afspraak is afspraak en het tarief is All Inclusive. Tenzij er vooraf duidelijke afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld reiskosten en andere cao-vergoedingen.

Vraag ook eens een loonstrook van uw uitzendkracht, want ons is ook al eens gebleken dat uitzendbureaus wel cao-afspraken in rekening bracht, maar niet uitbetaalde aan de uitzendkracht. Zoiets noemen wij diefstal, maar wie zijn wij!

Wat kost eigenlijk een uitzendkracht gemiddeld? Brutoloon keer ongeveer 1,6.. is kostprijs!!!! (Niet in de bouwsector, want die is ongeveer 10% duurder) Dus € 10,00 bruto is ongeveer € 16,00 kostprijs en u betaald ervoor????

Bel met WerkDirekt voor offerte en duidelijke all-in afspraken (T:024-37 37 307).

Blog

Geef een reactie

16 − 12 =